Creathaler
Image default
Sport

De juiste wedstrijdkleding voor dressuur en springwedstrijden

Wedstrijden rijden is voor veel ruiters een perfecte manier om fysiek bezig te zijn en tegelijkertijd te binden met hun paard. Samen trainen, samen naar een gemeenschappelijk doel toe werken. En natuurlijk samen op en top voor de dag komen! Of je nu dressuur- of springwedstrijden wilt doen, voor beide disciplines gelden bepaalde kledingcodes. Hieronder meer informatie waarmee jij op ieder evenement goed beslagen ten ijs komt.

Kledingvoorschriften voor dressuurwedstrijden

Bij dressuurwedstrijden is je voorkomen erg belangrijk. Zorg dat zowel jij als je paard er tot in de puntjes verzorgd uitzien. Kam of was je paard en zorg dat de manen en de staart netjes zijn uitgekamd of zelfs ingevlochten. Daarnaast is een op veiligheid goedgekeurde cap bij iedere wedstrijd, springen of dressuur, verplicht. Met een Samshield cap kom je uitstekend voor de dag en het is de ideale combinatie van comfort en veiligheid. Daarnaast bestaat je wedstrijdoutfit uit:

  • Plastron of stropdas
  • Rij jasje
  • Wedstrijdblouse
  • Rijbroek met riem
  • Rijlaarzen
  • Sporen en zweepje

Daarnaast heb je voor je paard nog een schabrak en een oornetje nodig. Kijk voor je wedstrijdoutfit eens voor Samshield kleding. Een mooi merk dat comfort en stijl combineert. Ook rijbroeken van Vestrum zijn populair vanwege de fraaie Italiaanse styling. Voor mooie dekjes en andere uitrusting voor je paard is PS of Sweden een echte aanrader!

Kledingvoorschriften voor springwedstrijden

De kledingvoorschriften voor springwedstrijden zijn bijna hetzelfde als die voor dressuurwedstrijden. Wel dragen veel ruiters handschoenen voor meer grip op de teugels maar die zijn niet verplicht. Daarnaast mag je als ruiter zelf bepalen of je tijdens de wedstrijd een jasje draagt. In een vereniging kan ook het verenigingstenue als rijoutfit verplicht gesteld worden. Natuurlijk op voorwaarde dat dit tenue voldoet aan de gestelde eisen van de bond.