Creathaler
Image default
Aanbiedingen

Bespaar op je menstruatieproducten met wasbaar maandverband

Menstrueren is een van de vervelendste periodes van de maand voor een vrouw. Voor je menstruatiecyclus heb je menstruatieproducten nodig en iedere vrouw heeft wel een voorkeur voor een merk maandverband of tampons. Maar wist je dat een vrouw gemiddeld €6.000 aan maandverband of andere menstruatieproducten uitgeeft in haar leven? Dit bedrag kun je aanzienlijk omlaag brengen door over te stappen op wasbaar maandverband.

Waarom zou je kiezen voor wasbaar maandverband?

Wasbaar maandverband, dat was toch iets uit het verleden? Het klopt dat katoenen maandverband of wasbare luiers vroeger heel gewoon waren, maar ze werden vanwege het gemak vervangen voor wegwerpproducten. In deze tijd waarin er echter steeds meer gelet wordt op duurzaamheid past wasbaar maandverband weer helemaal in de tijdsgeest. In veel wegwerpmaandverbanden worden synthetische stoffen gebruikt die zorgen voor betere absorptie. Tegelijkertijd zorgen deze stoffen ook voor allergische reacties. De wasbare maandverbanden van Kaatje Katoen zijn zacht, voelen natuurlijk aan en zijn vochtregulerend waardoor je geen last meer zal hebben van allergische reacties.

Hoe gebruik je wasbare producten als wasbaar maandverband en wasbare luiers?

Wasbare luiers en maandverband kun je gewoon in de wasmachine wassen. Het katoenen maandverband kun je na gebruik beter eerst in een emmer met koud water en soda laten weken. Daarna kun je het gewoon met de rest van je bonte was mee wassen. Wasverzachter wordt afgeraden voor wasbare luiers en maandverband omdat ze daarna minder goed vocht absorberen en het de levensduur van de producten niet ten goede komt. Het maandverband en de luiers kun je wel in de droger doen. Kies dan voor het meest milde droogprogramma.

Bestel wasbaar maandverband en bespaar veel geld

Herbruikbaar maandverband is dus makkelijk in gebruik en je bent goedkoper uit. Bovendien draag je ook nog een steentje bij aan het milieu als je je menstruatiecyclus verduurzaamt. Ga dus snel naar de webshop van Kaatje Katoen en bestel een probeerpakket om zelf te ervaren hoe fijn wasbaar maandverband is.