Creathaler
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat moet je met de elektra doen bij een verbouwing

De tijd waarin je gaat verbouwen is altijd een leuke maar toch ook spannende tijd, er worden namelijk veel veranderingen doorgevoerd. Het is belangrijk dat er tijdens de verbouwing ook rekening wordt gehouden met de elektra, vaak komt er bij de verbouwing namelijk een andere indeling. Bij een nieuwe indeling is het ook belangrijk dat de elektra er goed bij past, het kan dus zo zijn dat de elektra ook opnieuw gelegd moet worden. 

Plattegrond

Wanneer je gaat verbouwen maak je natuurlijk een plattegrond van de nieuwe indeling, het is belangrijk om hier ook gelijk de elektra bij mee te nemen. Door de elektra hierbij uit te tekenen weet je precies waar de elektra moet komen en waar het komt te liggen. Voordat je de plattegrond gaat maken is het ook belangrijk dat je gaat kijken of de kabels nog in goede staat zijn, wanneer deze dat niet zijn moet je ze vervangen en kun je ze dus ook meenemen in de plattegrond. Door de plattegrond achteraf door een elektricien te laten controleren ben je er zeker van dat het plan realistisch is, ook kan een elektricien nog zijn eigen ideeën inbrengen. Misschien zijn deze ideeën uiteindelijk wel beter.

Controleer de groepenkast

Voordat je nieuwe elektra aan gaat leggen is het belangrijk om eerst de groepenkast te controleren, wanneer de kwaliteit van de groepenkast namelijk slecht is heeft het ook geen nut om elektra aan te leggen. Alle elektra komt namelijk vanuit de groepenkast, wanneer de groepenkast dus niet goed werkt gaat de elektra ook niet goed werken. Het kan ook zijn dat je meer apparaten gaat aansluiten na de verbouwing, het kan dan handig zijn om extra groepen toe te voegen. Wanneer je meer dan vier groepen hebt is het ook noodzakelijk om een extra groepenkast toe te voegen.