Creathaler
Image default
Financieel

Slecht krediet? Val niet voor een kerstlening

Als uw credit score slecht is, wees dan creatief voor de feestdagen.

We zijn weken verwijderd van Kerstmis, en als je vakantiefilms hebt gezien, weet je dat de wereld verwacht dat je huis er op een bepaalde manier uit moet zien, dat je kerstdiner perfect moet zijn, en ja, dat je overboord moet gaan om de dromen van je dierbaren te vervullen door extravagante cadeaus te kopen.

Ik ben hier om te bevestigen wat je waarschijnlijk al weet: die uitgavenberichten die ons rond de feestdagen bombarderen zijn onzin. Op https://bkrminilening.nl/ wordt het echte plaatje van de feestdagen geschetst. 

Vijf redenen om een kerstlening te vermijden

Als uw kredietscore goed tot uitstekend is en u geld moet lenen, weeg dan af of het de juiste stap is om schulden aan te gaan voor een kerst die perfect is voor Hallmark (waarschijnlijk niet). Als uw score laag is (580 of lager), zijn hier vijf redenen waarom een kerstlening een slecht idee is.

1. Ze zijn soms een vermomde persoonlijke lening

Het kan moeilijk zijn om een lening te krijgen bij een gerenommeerde kredietverstrekker als uw kredietscore laag is. Veel kerstleningen die worden aangeboden aan consumenten met een slecht krediet zijn niets meer dan een persoonlijke lening in kerstverpakking. Vanwege de manier waarop de rente wordt berekend, betaalt u mogelijk 400% rente of meer.

2. Zelfs een “legitieme” lening kan duur zijn

Laten we zeggen dat u een geldschieter vindt die leningen verstrekt aan mensen met een lage kredietscore zoals hier https://geld-lenen-zonder-bkr.com/ vermeld.. De geldschieter rekent echter een jaarlijkse APR van 35,99% (dit is niet ongebruikelijk wanneer uw credit score laag is). Je reist voor de feestdagen en wilt de kinderen verwennen, dus je leent € 2.000 voor 24 maanden. Uw maandelijkse betaling is € 113 en u betaalt € 712 rente. Dat betekent dat uw lening van € 2.000 u uiteindelijk € 2.712 kost. En onthoud: tegen de tijd dat je het hebt terugbetaald, zijn er nog twee kerstdagen voorbij.

3. Kosten zullen u kosten

Of u nu leent bij een bank, kredietvereniging, online kredietverstrekker of kredietverstrekker voor persoonlijke leningen, u betaalt waarschijnlijk dure vergoedingen die ten koste gaan van uw kerstfonds.

4. Te late betalingen schaden uw credit score

Bent u bereid uw credit score te riskeren om een kerstfantasie te creëren? Late betalingen kunnen grote schade aanrichten aan uw kredietscore, en dat kan uw vermogen om een hoge rente te krijgen wanneer u die nodig heeft, schaden.

5. U zult uw schuldenlast vergroten

Lenen betekent meestal dat u het nieuwe jaar ingaat met meer schulden. Heb je de extra financiële angst nodig?

Alternatieven voor kerstleningen

Overweeg een van deze alternatieven in plaats van voor een kerstlening te vallen.

Pay-as -you-go

Tel hoeveel betaaldagen tot Kerstmis en beslis hoeveel je van elke cheque kunt nemen om voor Kerstmis te betalen. Maak een lijst van alles wat je je kunt veroorloven om te kopen en deel de lijst door het aantal salarisstrookjes dat je nog hebt. Dat is hoeveel u kunt uitgeven elke keer dat u wordt betaald. U geeft misschien niet genoeg uit om uw dierbaren in shock en ontzag achter te laten, maar u kunt wel cadeaus geven aan de mensen van wie u houdt — en dat zonder uw financiële toekomst op het spel te zetten.

Kies een kant drukte

We hebben niet veel tijd voor de vakantie, maar breng je vaardigheden op de markt. Kun jij als een professional een rechte lijn schilderen? Ga online naar het prikbord van je buurt en bied aan om kamers in de huizen van je buren te schilderen. Kun je unieke geschenken maken (zoals houten speelgoed, handgemaakte kleding of feestelijke tafelkleden)? Bied uw diensten aan. Misschien kun je helpen kerstverlichting op te hangen, kerstbomen op te zetten of te babysitten terwijl ouders aan het winkelen zijn. Dit is het moment om een beetje bij te tanken en mensen te laten weten dat je beschikbaar bent. Gebruik al het geld dat je binnenbrengt om cadeaus te betalen.

Lenen van familie

Als je op vakantie moet en geld nodig hebt om op pad te gaan, is het beter om een vakantielening van een familielid dan te lenen van een roofzuchtige geldschieter. Leen niet meer dan u zich de komende maanden kunt veroorloven en stel een afbetalingsplan op met degene die het geld leent. Onthoud dat de reden dat u geen lening met een lage rente van een traditionele geldschieter kunt krijgen, is dat u een slechte kredietwaardigheid heeft. Het maakt niet uit hoe dat slechte krediet tot stand is gekomen (zelfs als het buiten uw schuld is), iedereen die u geld leent, is in de war en vertrouwt erop dat u het geld terugbetaalt. Laat ze niet in de steek.

Kortom

Je hebt het al eerder gehoord: het is niet de prijs van een cadeau die telt. Ik weet hoe afgezaagd dat klinkt, maar de waarheid is dat de beste cadeaus die ik ooit heb gekregen, met de hand zijn gemaakt of door mijn man zijn gekocht in de jaren dat we amper twee stuivers hadden om tegen elkaar te wrijven. Na al die kerstdagen zijn mijn kostbare bezittingen nog steeds handafdrukken in klei en een wankele kleikom die mijn zonen voor me hebben gemaakt.

Waarom zou je niet eerlijk zijn tegen de mensen van wie je houdt? Als je geen werk hebt gehad of als de zaken traag zijn vanwege COVID-19, leg het dan uit. Zelfs als je het financieel prima doet, waarom zou je dan schulden maken om de versie van iemand anders te vervullen van wat Kerstmis zou moeten zijn?

Koop alleen wat je je kunt veroorloven (als er al iets is), en plan een speciale avond met de mensen van wie je houdt. Dat kan betekenen een ritje door een buurt vol kerstverlichting, en dan naar huis voor een bordspel. Het kan schaatsen op een vijver betekenen, gevolgd door warme chocolademelk. U kunt zelfs een familieslaapfeestje houden in de woonkamer met popcorn en films.


https://bkrminilening.nl/lening/400-euro-minilening/