Creathaler
Image default
Verbouwen

Waarom u een groutinjectie nodig heeft

Staat u voor een bouwproject waarbij de stevigheid van de grond waarop u werkt van essentieel belang is? Dan kan het zomaar zo zijn dat u voor u begint met uw eigen werkzaamheden een groutinjectie moet laten verzorgen. Dit is namelijk verstandig als u gaat werken met een ondergrond waarin veel vocht zit of waar het risico op verzakking aanwezig is. U wilt deze grond natuurlijk stabiliseren, zodat uw eigen werkzaamheden op een veilige manier worden uitgevoerd. Als een groutinjectie door echte deskundigen wordt uitgevoerd, verloopt dus ook uw eigen project goed. Dit is met name belangrijk voor grote bouwprojecten waarbij de grond wordt blootgesteld aan veel activiteit en gewicht.   

Deze specialist is een kundige pionier in de grondwerkwereld

Bij een groutinjectie draait alles om grondstabilisering die u het beste laat uitvoeren door een specialist. Het is namelijk zo dat vrijwel iedere grondlocatie om een specifieke aanpak vraagt. Geen twee groutinjectieopdrachten zijn hetzelfde. Het is dus belangrijk dat de uitvoerders van een dergelijke opdracht kunnen bouwen op veel ervaring en voldoende kennis. U vindt dit soort specialisten bij De Vries Titan. Dit is een ware pionier in de wereld van grondwerk. Zo was het dit bedrijf dat in 1999 als eerste bedrijf in Nederland de techniek van zelfborende ankers toepaste. Ook als het aankomt op het uitvoeren van een groutinjectie weten deze specialisten precies waar ze mee bezig zijn.

Zo gaat een groutinjectie in zijn werk

De Vries Titan voert de injectie voor u uit door gebruik te maken van een van hun groutinjectie-ankers. Via dit anker wordt het grout geïnjecteerd in de grond. Het grout wordt aangebracht door een lange buis. Tijdens de werkzaamheden wordt de buis langzaam teruggetrokken door het anker. Het resultaat is dat het grout overblijft en zo de bodem op een verstevigde manier achterlaat. Dit is ideaal als u gaat werken op een instabiele ondergrond, zoals u vaak vindt in gebieden met bijvoorbeeld veel water.    

https://devriestitan.nl/