Creathaler
Image default
Financieel

Schakel een specialist in bij de prijsbepaling van uw edelmetalen

Je hebt wat goeden of zilveren sieraden of munten liggen maar je doet er eigenlijk weinig tot niets mee. Je wil graag weten hoeveel het waard is omdat je het wil verkopen. Ga niet zomaar naar iemand toe die zegt dat hij dat wel kan bepalen voor je maar schakel een specialist in.

Waar moet je voor opletten?

Er zijn genoeg aanbieders die goud in willen kopen maar of ze allemaal even betrouwbaar zijn dat is nog maar de vraag. Wees dus voorzichtig en doe wat onderzoek voordat je zomaar in zee gaat. Goud inkoop is best wel geliefd en ze willen het natuurlijk van jou inkopen voor een zo laag mogelijke prijs. Daarom is het belangrijk dat je zelf ook even kijken wat de goudprijs doet zodat jij weet dat je niet te weinig krijgt. Het inkopen van edelmetalen is iets wat steeds meer in opkomst komt. Dit komt omdat de meeste edelmetalen hun waarde blijven behouden en het risico om erop te verliezen best klein is.

Online verkopen

Je kunt onder andere je goud verkopen online. Wist je dat zoiets online kon?  Het is namelijk zo dat er voor bepaalde munten een standaardwaarde is. Hierdoor is het mogelijk om online te verkopen. Ook kun jij je goud gewoon thuis op laten halen, volledig verzekerd, zodat ze het op het kantoor na kunnen kijken en de exacte waarde kunnen bepalen. Denk hierbij aan gouden munten en goudbaren die je online kunt verkopen. Je kunt ook zelf het naar hun opsturen via een aangetekende en verzekerde zending. Een andere mogelijkheid is dat je naar hun kantoor gaat zodat je eigenlijk meteen weet waar je aan toe bent. Het is dan alleen geen online verkoop meer maar misschien wanneer je een grote hoeveelheid hebt wel zo veilig.

Wat is de waarde van munten

De waarde van gouden munten is heel verschillend. Er zijn munten zoals de 1 Troy ounce Maple Leaf munt die 1525 euro waard is. Dat is toch een behoorlijke prijs vind je niet? Het is daarom ook aan te raden dat wanneer jij wat munten hebt en je twijfelt het dan te laten taxeren. Je weet maar nooit wat je in je handen hebt. Het kan zomaar voor een klein fortuin zijn wat jij misschien al jaren in de kast hebt liggen en je niet wist wat je ermee moest doen. Zo levert de Nederlands gouden 100 gulden munt nu een prijs op van 267 euro. Dat is dus behoorlijk wat meer dan dat hij destijds waard is geweest.

Wat ga je doen met de opbrengst?

Nu jij online je goud hebt verkocht heb je een lekker centje bij elkaar gespaard. Heb je al enig idee wat je daarmee gaat doen? Ga je het lekker gebruiken om van te genieten of ga je er risico mee nemen en het beleggen. Beleggen in goud misschien een optie voor jou om te doen of heb je het goud nu wel gezien?