Creathaler
Image default
Dienstverlening

Mijn creativiteit is op

Een bedrijfsplan opstellen, dat is waar je altijd horrorverhalen over hoort. Alles moet kloppen, elk detail moet worden vastgelegd en daarbij moet het ook nog eens logisch in elkaar zitten. Voor mij was dat echter niet zo’n enorme opgave. Het bedenken van een naam voor mijn bedrijf, dat was de échte uitdaging. Hoe doen mensen dat in godsnaam? Ga ik voor een praktische naam waarin ik de belangrijkste kenmerken van mijn bedrijf benoem, zoals Elektromonteurs Breda? Of ik wil ik juist iets veel abstracters, zoals the sky is the limit? Er zijn talloze mogelijkheden, maar ik kan maar geen knoop doorhakken. 

De identiteit van mijn bedrijf

In alle “behulpzame” blogs en artikelen op internet, lees ik dat je eerst moet bedenken wat je wil uitstralen als bedrijf. Dat vind ik alleen heel lastig te bepalen voor een niet-bestaand juristenkantoor. Een identiteit ontwikkel je voor het grootste deel in de praktijk. Ik kan bijvoorbeeld wel een formele naam bedenken, maar wie weet heerst er in het team straks een hele andere sfeer. Mijn bedrijf heeft geen identiteit, want het is nu slechts een concept. Zelf vergelijk ik het altijd met een baby. Die krijgt een identiteit door de dingen die er om hem heen gebeuren en ontwikkelt deze door de jaren heen. Dat gaat bij mijn juristenkantoor ook gebeuren, alleen is deze nog niet geboren. Hoe kan ik dan in hemelsnaam een passende naam verzinnen?

Wie kan mij helpen?

Ik ben op zoek naar iemand die mij kan helpen met het bedenken van een passende naam. Ik weet nog niet welke richting ik op wil, maar het moet in ieder geval iets zijn wat iedereen makkelijk kan uitspreken. Mijn achternaam mag er niet in voorkomen, want die vind ik niet leuk klinken. Verder moet het niet te lollig of speels zijn. Mijn bedrijf houdt zich bezig met serieuze zaken, dus dat wil ik ook uitstralen. Denk jij dat je mij aan de hand van deze informatie kunt helpen? Reageer dan op deze post!