Creathaler
Image default
Dienstverlening

Badkamer verbouwen? Dit zijn belangrijke aandachtspunten voor de veiligheid

Bij de verbouwing van je badkamer komt een hoop kijken. Aan de inrichting en het kostenplaatje ben je vaak uren kwijt. Dan moet je beslissen of je de klus zelf op je gaat nemen of uit laat besteden aan een specialist. Daarnaast wil je dat de badkamer ook een veilige plek is waar zo min mogelijk risico’s op uitglijden en kortsluiting zijn. Het is daarom belangrijk dat je badkamer zo is ingericht dat elektra veilig kan worden aangesloten. De ervaren elektriciens van Elektricien-Louwmans.nl kunnen je hier vrijblijvend over adviseren. 

Elektriciteit in de badkamer

De badkamer is waarschijnlijk de vochtigste ruimte in je woning, en dat brengt verschillende aandachtspunten met zich mee voor het aanleggen van elektra. Het is van belang dat de elektriciteitsvoorziening veilig en kundig wordt geïnstalleerd om een veilige omgeving te garanderen. Een gekwalificeerde elektricien kan de elektriciteit veilig aanleggen tenzij je ervoor kiest om dat zelf te doen. 

Zelf elektriciteit aanleggen in de badkamer wordt in veel gevallen afgeraden vanwege het feit dat er voor deze ruimte strenge eisen zijn. Het is onverstandig om zonder enige ervaring aan deze klus te beginnen. Bij het aanleggen van elektriciteit in de badkamer, is het belangrijk dat je kennis hebt van de elektrische veiligheidszones. Laat je dus echt goed informeren voordat je aan deze klus begint. 

Badkamer hulpmiddelen voor de veiligheid 

De badkamer kan een gevaarlijke omgeving zijn voor jonge kinderen en mensen die slecht ter been zijn. Het is een ruimte waar je al gauw jezelf lelijk kan bezeren door uit te glijden of jezelf te stoten. Om de kans op uitglijden in de badkamer te verminderen, zijn er verschillende hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan anti-slip materialen, wandbeugels, douchezitjes en toiletverhogers. Om stoten te voorkomen kan je kiezen voor een douche zonder drempel. Het plaatsen van stootdoppen op badkamermeubilair kan de risico’s ook flink verminderen.