Creathaler
Image default
Mode en Kleding

In 3 stappen een geschikte cupmaat

In 3 stappen een geschikte cupmaat

Waar voor veel vrouwen het vinden van een geschikte bh iedere keer weer een uitdaging blijft, is dit ook voor een groot deel geen enkel probleem. Vooral gezien het feit een goede bh ontzettend belangrijk is ter ondersteuning van zowel je borsten alsmede je rug, nek en schouders, hebben we een stappenplan voor je, die jou helpen bij het vinden van de juiste cupmaat voor jou bh. Ondanks dat de meeste vrouwen vaak denken te weten welke cupmaat ze exact hebben is er een groot deel van de dames die dag in dag uit een bh dragen die eigenlijk helemaal niet goed aansluit.

Bepaal de juiste omvangsmaat

De cupmaat is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de uiteindelijke keuze voor je bh, maar wat dacht je van de omvangsmaat? De omvangsmaat is de maat die wordt aangeduid met twee cijfers in de uiteindelijke cupmaat. De omvang kun je eenvoudig zelf opmeten door met een meetlint rondom je lichaam te meten vanaf vlak onder je borsten. Dit getal onthoud je of noteer je, want deze heb je vervolgens in een later stadium nog nodig om de uiteindelijke maat te kunnen bepalen.

Voorgevormd ja of nee?

De volgende keuze is of je kiest voor een voorgevormde bh of dat je kiest voor een bh zonder beugel. Een voorgevormde bh is vaak een stuk populairder, omdat deze ook doorgaans een stuk mooier uitkomt wanneer je een strak shirt draagt. Ook tijdens het sporten zien we dat vrouwen steeds vaker kiezen voor een voorgevormde sport bh, toch doet ook de push up sport bh het enorm goed.

Zo bepaal je de uiteindelijke cupmaat

Wanneer je de omvangsmaat hebt opgemeten, is het tijd de cupmaat te gaan berekenen. Alvorens we dit kunnen doen, hebben we nog één maat nodig, dat is de maat van de omtrek ter hoogte van je tepels. Hier doe je in principe exact hetzelfde als dat je doet bij de omvangsmaat. Wanneer je deze beide maten hebt, kun je eenvoudig via verschillende tabellen je bh maat omrekenen. Zo weet je dus exact welke maat jij nodig hebt voor jouw bh. Wel kan het zijn dat het verschilt per soort of de maat ook daadwerkelijk helemaal klopt. Het is dus altijd belangrijk dat je een bh goed past, alvorens je uiteindelijk de keuze maakt deze te bestellen. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je van de ene bh net een maatje groter nodig hebt, dan van de ander.