Creathaler
Image default
Gezondheid

Bij welke klachten is dry needling in Veenendaal zinvol?

Dry needling wordt in Veenendaal, net als in de meeste andere fysiotherapeutische praktijken, in toenemende mate beoefend. Niet verwonderlijk, want de behandelmethode is bij tal van klachten zinvol. Zo kunt u van dry needling in Veenendaal gebruikmaken wanneer u last heeft van stijve spieren en gewrichten, spanningshoofdpijn of migraine en rugklachten. Bent u benieuwd of deze behandelmethode ook voor u zijn vruchten zou kunnen afwerpen? Neemt u dan contact op met de specialisten van Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede.

Het belangrijke verschil tussen dry needling en acupunctuur

Bij deze behandelmethode staan triggerpoints centraal. Dit zijn pijnlijke drukplekken in spieren. Deze spierverhardingen worden met een droge naald aangeprikt. Weliswaar wordt er gebruikgemaakt van acupunctuurnaalden, er bestaat verder geen enkele overeenkomst met deze oosterse en alternatieve behandelwijze. De fysiotherapeut behandelt puur klachten gerelateerd aan het houdings- en bewegingsapparaat en is geen ‘energetische behandeling’.

Wat gebeurt er precies tijdens deze behandelmethode?

Dry needling kan worden toegepast op recent ontstane, maar ook langdurende klachten. In dat laatste geval zal de fysiotherapeut, die een specialistische opleiding heeft gevolgd om deze behandeling te kunnen uitvoeren, meerdere spieren aanprikken. Door het aanprikken ontspant de spier zich vrijwel altijd direct. Na de behandeling kunt u wat klachten als stijfheid en vermoeidheid ervaren, maar deze zijn van korte duur. Uw therapeut zal u als huiswerk oefeningen meegeven.

Tal van behandelmogelijkheden, waaronder groepsbehandeling voor diabetespatiënten

Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Veenendaal biedt tal van behandelingen aan en mag zich het grootste fysiotherapeutische behandelcentrum van Ede noemen. U kunt er tevens terecht voor behandelingen in het kader van neurorevalidatie, maar ook manuele therapie, bekkenbodemfysiotherapie en speciale fysiotherapie voor diabetes. Fysiotherapie bij diabetes helpt deelnemers niet alleen fitter te worden, maar ook de insulinegevoeligheid te verbeteren. Diabetes is een stofwisselingsziekte die een groot deel van de bevolking treft. Fysiotherapie bij diabetes wordt op regelmatige basis en in groepsverband aangeboden.