Creathaler
Image default
Woning en Tuin

Welke raamdecoratie sluit aan op je huisstijl?

Er zijn verschillende soorten raamdecoratie met ieder weer andere functies, eigenschappen en kwaliteiten. Om erachter te komen welke raamdecoratie het best bij jouw interieurstijl past is het handig om je van tevoren even goed in te lezen en te verdiepen in de verschillende soorten raamdecoratie. Er zijn genoeg soorten en varianten waardoor er voor elke huisstijl wel een passende vorm van raamdecoratie is. In deze blog lees je over de voordelen, functies en kenmerken van jaloezieën en rolgordijnen.

 

Sfeer creëer je met jaloezieën

Jaloezieën zijn echte sfeermakers in een woning. Het zijn tijdloze raamdecoratie die niet snel zullen vervelen. Jaloezieën hebben een speelse uitstraling en zijn erg flexibel in het bedienen van je lichtinval en privacy. Ze bestaan uit horizontalen lamellen die je eenvoudig kunt kantelen. Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende materialen; van hout, aluminium en pvc.

 

Houten jaloezieën hebben een stoere, natuurlijke en chique uitstraling. Ze komen veel voor in een interieur met een natuurlijke stijl. Ze brengen veel rust in een ruimte en gaan niet snel vervelen. Ze worden gemaakt van lindehout of bamboe en worden geleverd met een mooi afgewerkt houten profiel.

Jaloezieën van aluminium zijn ideaal voor in de badkamer, dankzij de het vochtbestendige materiaal zijn deze erg populair in vochtige ruimtes. Ze zijn een prachtige verrijking van je interieur en hebben een luxe en moderne uitstraling.

Net zoals de jaloezieën van aluminium, zijn die van pvc ook vochtbestendig. Het mooie aan pvc jaloezieën is dat je er een houtnerf aan toe kan laten voegen. Hierdoor creëer je een pvc jaloezie met een echte houtlook. Jaloezieën met deze houtnerf hebben een strakke en gladde uitstraling.

 

Rolgordijnen voor iedere ruimte

Rolgordijnen zijn al jarenlang een van de meest bekende raamdecoratie. Een rolgordijn kopen is niet zo eenvoudig als mensen denken, dankzij het grote aanbod is de keuze niet altijd even makkelijk. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties waardoor ze in iedere ruimte tot hun recht komen. Rolgordijnen zijn beschikbaar in een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante variant.

 

Verduisterende rolgordijnen zijn erg populair in de slaapkamer. Ze kunnen een ruimte volledig verduisteren waardoor je kunt genieten van een donkere kamer en een goede nachtrust. Naast het verduisteren van een ruimte hebben ze ook een isolerende functie. De stilstaande lucht tussen het rolgordijn en het raam creëert een isolerende laag.

 

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn erg populair in de woonkamer of op kantoor. Deze rolgordijnen bestaan uit een semi-transparante stof waar je niet doorheen kunt kijken. Wel laat deze genoeg licht door waardoor je ruimte altijd verlicht is met natuurlijklichtinval. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn perfect voor je privacy.

 

Transparante rolgordijnen laten ene ruimte erg groot lijken. Door al het licht dat ze binnen laten en omdat je door de stof heen kijkt zorgt dit voor een grote en open ruimte. Je verliest met deze rolgordijnen nooit je zicht naar buiten. Heb je een mooi uitzicht op de tuin, dan zijn dit de perfecte raamdecoratie.