Creathaler
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe je Ikea kasten zo leuk mogelijk aankleden?

Wie heeft er niet een kast of tafel van de Ikea thuis staan? Er zullen nu maar weinig mensen roepen dat zij totaal geen meubels van Ikea hebben. Eigenlijk heeft iedereen wel één of ander meubel of woonaccessoire van Ikea thuis staan. en dat is ook niet zo gek. Want Ikea meubels zijn relatief betaalbaar en de keuze is reuze. Die is zo groot!

De ikea kallax kast meest populair

De Ikea Kallax kast is waarschijnlijk wel één van de meest populaire kasten in Nederland. De kast is zo populair omdat er allemaal vakken in zitten en in die vakken kun je dus spulletjes leggen. Je kunt een paar vakken reserveren voor decoratieve woonaccessoires. Je kunt ook een paar vakken reserveren voor boeken en in zo’n vak de boeken netjes naast elkaar op rij zetten. ook kun je in enkele vakken een opbergmand zetten waarin je rommel spulletjes kwijt kunt zoals aanstekers, je voorraad kaarsen, je afstandsbedieningen, pennen, puzzelboekjes en tijdschriften. Er zijn hele leuke opbergmanden tegenwoordig te koop, die ook precies in die vakken van de kallax kast passen. Een leuke opbergmand is de Frusqo opbergmand. Dat zijn mooie vierkant opbergmanden die precies in de vakjes van deze vakkenkast passen. Die opbergmanden zijn beige van kleur en hebben op de voorkant een vilten dier als applicatie. Er zijn wel 50 verschillende frusqo opbergmand soorten verkrijgbaar. Dus of je nou een ezel wilt, een alpaca, een koe of varkentje. Het is allemaal mogelijk.

Met plakfolie je ikea kasten leuker maken

Met plakfolie kun je je ikea kasten nóg leuker maken! Die gladde kasten zijn namelijk heel makkelijk te beplakken. Kies je favoriete printje en ga aan de slag. Het is niet moeilijk, vooral erg leuk om te doen. Eventueel kun je je tafeltje en andere kastjes ook nog met folie behandelen om zo een mooi egaal geheel in je woning te creeren. Als finishing touch zou ik nog enkele leuke lampen in de vakjes van je kast zetten. Zo heb je een hele gezellig kast in je huis!