Creathaler
Image default
Toerisme

Heb je een medische aandoening? Let op deze dingen bij het vergelijken van jouw reisverzekering

Kan ik een reisverzekering afsluiten met reeds bestaande medische aandoeningen?

Je kunt nog steeds een reisverzekering afsluiten als je een reeds bestaande medische aandoening heeft, zoals kanker of diabetes. Het kan echter zijn dat je een specialistische polis nodig heeft, aangezien niet alle aanbieders dekking bieden voor reeds bestaande aandoeningen in een standaardpolis.

Staat er binnenkort een vakantie naar een ver land op de planning? We raden je aan om dan eerst een reisverzekering te vergelijken. Lees hier hoe je dat het beste doet en waar je op moet letten. 

Wat wordt beschouwd als een reeds bestaande medische aandoening?

Een reeds bestaande medische aandoening is een ziekte of verwonding die bestaat, voordat of op het moment dat je een verzekering afsluit.

Een lijst met de meest voorkomende reeds bestaande medische aandoeningen omvat:

  • hoge bloeddruk

  • hoge cholesterol

  • suikerziekte

  • ademhalingsproblemen waaronder astma

  • gewrichts- en botontsteking

  • chronische ziekten zoals kanker of maagproblemen

  • zelfs niet-lichamelijke aandoeningen zoals angst of depressie moeten aan jouw verzekeringsmaatschappij worden gemeld.

Zwangerschap wordt meestal niet als een medische aandoening beschouwd. Je verzekering zou je moeten dekken als je een zwangerschapsgerelateerd noodgeval in het buitenland hebt, op voorwaarde dat je vooraf geen complicaties hebt gehad en je minder dan 37 weken zwanger bent of 33 weken zwanger bent van een tweeling. Aangezien dit per verzekeraar kan verschillen, is het raadzaam om dit rechtstreeks bij jouw aanbieder te controleren voordat je op reis gaat.

Klanten met ernstige reeds bestaande medische aandoeningen:

Wanneer je medische aandoeningen op onze website declareert, tonen we alleen offertes van verzekeringsmaatschappijen die alle aangegeven medische aandoeningen dekken, zonder uitsluitingen. 

Hoe werkt een medische reisverzekering?

Het afsluiten van een reisverzekering met een medische aandoening gaat wat anders dan normaal. Meestal wordt aan jou een reeks vragen gesteld over je gezondheid en medische geschiedenis, en moet je zo eerlijk en nauwkeurig mogelijk zijn. Afhankelijk van jouw omstandigheden kan ook worden gevraagd om een ​​medisch onderzoek af te leggen.  

Hierdoor kunnen verzekeraars de polis afstemmen op jouw behoeften en jou dekken voor de dingen die je het meest nodig hebt. Als je een aandoening niet openbaar maakt of niet eerlijk bent over de ernst ervan, zal je meestal merken dat jouw claim wordt afgewezen en dat jouw polis ongeldig wordt verklaard. Dit betekent dat je eventuele medische behandelingen zelf moet betalen, die in het buitenland in de tienduizenden euro’s kunnen lopen. 

Afhankelijk van de resultaten van jouw vragenlijst of medisch onderzoek, kom je te weten voor welke polissen je mogelijk in aanmerking komt. Sommige aanbieders kunnen jou echter dekking bieden die jouw vermelde medische aandoeningen uitsluit, of je een hogere premie in rekening brengen om ze in jouw polis op te nemen.

Reisverzekering vergelijken Oekraïne 

Ben je nieuwsgierig naar het land Oekraïne? Een reisverzekering vergelijken van Oekraïne is zeer van belang. Dit voorkomt een hoop stress gedurende jouw verblijf in dit land. Lees hier wat er allemaal bij komt kijken. 

http://vergelijkenvanreisverzekeringen.nl