Creathaler
Image default
Toerisme

8 charmante steden in België

toerisme in antwerpen

Toeristen die België bezoeken, reizen zelden buiten de hoofdstad Brussel. Maar het land verwelkomt graag gasten in andere steden met interessante en unieke kenmerken: divers Antwerpen, romantisch Brugge of provinciaal oud Kortrijk. Al het bovenstaande en een aantal andere, niet minder interessante steden in België zullen u aangenaam verrassen als u besluit ze te bezoeken.

Brussel

De hoofdstad van België is de perfecte kandidaat om door het land te reizen. De meeste mensen spreken hier Frans, maar Nederlands is ook gebruikelijk. Net als inwoners die twee verschillende talen spreken, toont de stad de toerist ook twee verschillende gezichten: enerzijds zijn dit schone straten met bezienswaardigheden en gastronomische restaurants, anderzijds openlijk ongunstige gebieden die nauwelijks charmant te noemen zijn.

Plaatsen die het bezoeken waard zijn:

Manneken Pis is de talisman van de stad en een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de hoofdstad;

Atomium – een symbool van het atoomtijdperk, gebouwd voor de opening van de Wereldtentoonstelling van 1958 (tickets vanaf 15 euro);

Muziekinstrumentenmuseum – u kunt de gevel van het gebouw bewonderen of naar binnen gaan, waar meer dan achtduizend exposities op u wachten.

Namen

Namen is de hoofdstad van het Franstalige deel van België, Wallonië. Op het grondgebied van de stad is er een samenvloeiing van twee rivieren: de Samber en de Maas, die het toch al mooie landschap ongelooflijk kleurt. Op een warme dag gaat er niets boven een wandeling langs de promenade. De rest van de tijd wacht een ongelooflijk rijke keuken op je.

Wat te zien:

Fort Namen – een middeleeuws fort met een prachtig uitzicht over de stad;

Annevois Gardens – een romantische sfeer zonder massa’s toeristen tussen rijke vegetatie en enkele vertegenwoordigers van de dierenwereld;

Félicien Rops Museum – Er is niets beters om kennis te maken met het culturele erfgoed van het land dan een bezoek aan een museum dat is opgeleid door een Belgische kunstenaar.

Brugge

Burgge is een van de meest romantische steden van België. Romantiek hangt hier in de lucht. In het historische centrum, dat het uiterlijk van de middeleeuwen heeft behouden, kunt u wandelen langs de fotogenieke straten, naar het levendige marktplein gaan en de opwindende gevels van gebouwen bewonderen. Bezoek tijdens je wandeling zeker verschillende attracties en ga naar een van de vele gezellige eetgelegenheden.

Waar moet je kijken:

Belfort Bell Tower – een middeleeuwse toren op het marktplein met een prachtig uitzicht over de stad;

Begijnhof – het grondgebied van een oud klooster, afgesloten door muren en gebouwen van de buitenwereld, waar je in stilte kunt wandelen tussen dichte vegetatie;

Halve Maan is een oude familiebrouwerij die bezocht kan worden met een reisgezelschap als je meer wilt leren over het klassieke brouwproces en het eindproduct wilt proeven.

Verviers

Verviers is de Belgische fonteinenstad. In de stad vind je meer dan twintig verschillende fonteinen, waarvan de meeste een bezoek waard zijn. Ze zijn allemaal ongelooflijk mooi of hebben een bijzondere geschiedenis. Loop gewoon van de ene naar de andere en je zult onderweg vele andere attracties tegenkomen, waaronder kerken, parken en musea.

Waarnaar te zoeken:

Stadhuis – de bouw vond plaats van 1775 tot 1780, even later werd vlakbij een fontein geopend;

House of Water – een museum dat vertelt over de geschiedenis van de stad en welke rol natuurlijke waterbronnen daarin speelden;

Het Centrum voor Textielindustrie en Mode is een museum dat vertelt over de rol van textiel in het leven in de stad.

Gent

De stad heeft een vrij rijke geschiedenis. Je kunt hiervan overtuigd zijn vanaf de eerste stappen langs de charmante oude straatjes. Het historische centrum neemt zijn gasten vele eeuwen geleden mee, verrassend door architectuur en sfeer. Stap een van de gestileerde restaurants binnen voor een nog diepere duik in het verleden en proef recepten uit het verleden.

Mis het niet in de stad:

Kasteel van de graven van Vlaanderen – gebouwd in 1180, Gravensten is nog steeds in goede staat, waardoor je je, wandelend door zijn koude gangen, kunt voorstellen hoe mensen bijna duizend jaar geleden leefden;

Klokkentoren van Gent – het biedt uitzicht op de stad die u niet wilt missen;

De Sint-Nicolaaskerk is een van de oudste en meest indrukwekkende kerken in de stad.

Charleroi

Charleroi wordt vaak de meest verschrikkelijke stad van België genoemd, omdat haar aanwezigheid op deze lijst een nogal controversiële kwestie is. Maar, zoals Oscar Wilde zei, “schoonheid is in de ogen van de toeschouwer.” De voormalige industriestad kan met zijn architectuur en monumentale bouwwerken veel vertellen over het verleden van het land. De stedelijke sfeer wordt gevormd door met graffiti bedekte fabrieksgebouwen en hopen afval. Niet iedereen zal de indrukken van een bezoek aan de stad positief noemen, dus besluit alleen een reis te maken als je begrijpt waar je het mee eens bent.

Als je Charleroi gaat bezoeken, bezoek dan zeker:

Bois du Cazier – een museum en gedenkteken op het grondgebied van een voormalige kolenmijn, waar in 1956 een vreselijke tragedie plaatsvond;

Fotomuseum – Gevestigd in een voormalig klooster, vertelt het museum je over de geschiedenis van fotografie.

Antwerpen

Een van de meest populaire toeristensteden in België is zonder twijfel Antwerpen. Het belangrijkste doel van het bezoek van de gasten van het land aan deze stad is winkelen, en de autoriteiten maken hier actief gebruik van. Naast talloze winkelcentra en marktpleinen zijn hier ook diverse musea die de moeite waard zijn.

Wat te bezoeken:

Huis van Rubens – het voormalige huis van de beroemde schilder Pater Paul Rubens, nu veranderd in een museum;

Kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van Antwerpen – een indrukwekkende architectonische kathedraal, gebouwd in de 14e eeuw;

De Grote Markt is een gezellig stadsplein met onder meer het stadhuis.

Kortrijk

Niet alle wegen leiden naar grote en lawaaierige steden. Als u uw vakantie of een deel ervan in een rustige Belgische stad wilt doorbrengen, dan is Kortrijk zeker iets voor u. Het is een charmant stadje in West-Vlaanderen, gebouwd aan de Leie. Hier kunt u langs de boulevard wandelen of een boottocht over het water maken, naar de haven gaan en de kustrestaurants bezoeken.

Waar tijd doorbrengen:

Het Begijnhof van Kortrijk – een middeleeuws gebouw met daarin een museum;

De Broeltorens – ooit onderdeel van een beschermende structuur, zijn ze tegenwoordig een van de belangrijkste symbolen van de stad;

Nationaal Vlasmuseum – Gelegen op het terrein van het oude pakhuis, vertelt het museum je alles over de verwerking van vlas en de productie van linnen.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html