Creathaler
Image default
Vervoer en transport

Frigo Group: Grote speler in opslag en vervoer van gekoelde levensmiddelen, met focus op Europa

Frigo Group – met een vrieshuis in Nieuw-Vennep en een planningsafdeling in Geldermalsen – is een grote speler in de branche van opslag en vervoer van gekoelde / ingevroren levensmiddelen. Het gaat hierbij zowel om FLT-transport als om groupagevervoer. Er wordt binnen Nederland gereden en naar diverse landen in Europa. Transport Frankrijk, België, Spanje en Luxemburg is voor de Frigo chauffeurs business as usual!

Wat gaat er dan zoal die koelvrachtwagens in, horen we u denken? De hoofdbranches waarin Frigo werkzaam is: vlees, vis, kip en brood. Aanvullend worden vrachten met verse groenten en fruit verwerkt. Als we kijken naar de landbouw als geheel dan exporteerde Nederland in 2022 voor een bedrag van 122,3 miljard euro. Dit betekent een groei van 17,2% in vergelijking met het jaar ervoor. Qua landbouwexportvolume was in 2022 sprake van een krimp, namelijk 0,5% minder dan in 2021. Er zijn dus minder producten verkocht aan het buitenland voor meer geld. Dit dankzij prijsstijgingen en hogere energiekosten. De eerdergenoemde 122,3 miljard euro aan export bevat ook de zogenoemde wederuitvoer. Het gaat dan om artikelen die vanuit het buitenland naar Nederland komen en die wij vervolgens weer exporteren.

Op de site van de overheid lezen we over de landbouwimport in 2022: “ (…) Nederland importeerde landbouwgoederen ter waarde van € 88,2 miljard, 23,5% meer dan 2021 – die stijging is eveneens het gevolg van prijsstijgingen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Wageningen Economic Research (WEcR) en CBS in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. (…) “

De WecR en CBS-onderzoekers concluderen verder dat Europa op het gebied van landbouw voor Nederland nog steeds de belangrijkste markt is. Dit geldt zowel voor de im- als de export. 69% van alle geëxporteerde goederen en producten blijft binnen de EU. Met als belangrijkste afzetlanden Duitsland, België en Frankrijk.

We zijn beland bij de afsluiting van dit schrijven. We attendeerden u nogmaals op firma Frigo Group en geven u het telefoonnummer en emailadres, mocht u interesse hebben in een samenwerking: +31 850 440 600, info@frigogroup.com.

https://www.frigogroup.com/nl/