Creathaler
Image default
Bedrijven

De meerwaarde van een professioneel plan voor LED verlichting bedrijfshal

Natuurlijk, een nieuwe ledlamp in een mooi armatuur kunt u binnen een paar seconden online kopen en morgen laten bezorgen. Als u alle lampen in de fabriek, de showroom of het kantoor wilt vervangen door leds, wordt het een ander verhaal. Ledlampen verschillen behoorlijk van traditionele tl-buizen. Bovendien is de ene led de andere niet. Om er zeker van te zijn dat uw medewerkers bij precies genoeg licht hun werk kunnen uitvoeren, is een lichtplan noodzakelijk. Het opstellen van een lichtplan kunt u ‘t best overlaten aan een professional als Led Design Holland. We geven aan wat zo’n plan inhoudt en gaan kort in op het begrip lux. 

Wat is een lichtplan?

Kort gezegd is een lichtplan een gevisualiseerd ontwerp van de belichting in een bepaalde ruimte. Het kan gaan om winkel, kantoor en ook industriele ledverlichting. Aan de hand van een 3Danimatie wordt aangegeven welke ledlampen waar komen te hangen. Aan het plan gaat een onderzoek vooraf. Een medewerker van LDH komt langs om de verschillende ruimtes te inspecteren. Hij observeert en zoekt antwoorden op vragen als: wie doet wat en hoeveel licht is daarvoor nodig? Hij maakt een schets, noteert in welke hoeken gewerkt wordt en waar looproutes zijn. Al deze gegevens zet hij vervolgens in een computerprogramma dat uitrekent welke ledlampen het meest geschikt zijn en op welke hoogte ze gemonteerd moeten worden. Led Design Holland maakt gebruik van wereldwijd toonaangevende software: Relux en Dialux. Zodra het plan klaar is, wordt het aan u voorgelegd. Dan volgt een overleg waarin al uw vragen beantwoord worden en waarin u kunt aangeven wat u eventueel anders wilt hebben.

Wat voor soort ledlampen zijn er allemaal?

Aan de hand van het lichtplan kiest het Led Design Holland-team specifieke ledlampen uit. De hoeveelheid lux is hierbij van essentieel belang. De algemene richtlijnen voor horecazaken zijn:

– receptie 200 lux;

– eetzaal 150-200 lux;

– keuken 700 lux.

Hoe hoger de lux waarde, hoe sterker het licht. Lux is dan ook de officiële standaard voor verlichtingssterkte. In het geval van 700 lux spreken we van gerichte verlichting. 200 lux valt onder de noemer basisverlichting. Op kantoor zijn lampen met een luxwaarde tussen 450 en 500 nodig. In een parkeergarage voldoen 80-100 lux-lampen.

https://www.leddesignholland.nl