Creathaler
Image default
Aanbiedingen

Picanha: een lekker stukje vlees

In Nederland vrij onbekend, maar in Brazilië razend populair: Picanha. De Picanha is een stukje vlees van het rund en wordt ook wel staartstuk genoemd. Het stuk vlees dat Picanha heet kan je vinden op de rug van het rund, vlak voor de staart. Doordat dit stukje van het rund niet veel beweging kent, is het vlees heel erg lekker en mals. De bereiding van de Picanha is vrij simpel omdat er weinig aan het vlees hoeft te gebeuren. De smaak van het vlees is namelijk al zo goed dat men meestal alleen maar een beetje zout hoeft toe te voegen.

Een beetje vettig

Een reden waarom de Picanha nog niet zo populair in Nederland is, kan zijn omdat het een stuk vet op de bovenkant van het vlees heeft. In Nederland houden we niet zo heel erg veel van het kopen van vet vlees. Toch is dit stukje vet bij de Picanha erg lekker. Het zorgt ervoor dat er veel smaak in het vlees zit en het lekker mals en sappig is. Wanneer je Picanha koopt, let er dan dus ook op of dit vetlaagje wel op het stuk vlees zit.

Wat zout is genoeg

De Picanha heeft al heel erg veel smaak van zichzelf. Daarom is het in veel gevallen voldoende om alleen wat zout toe te voegen aan de Picanha, voordat je start met het bereiden van dit lekkere stukje vlees. Door het zout van tevoren toe te voegen en de tijd te geven om het te laten intrekken, wordt het zout goed opgenomen in het vlees. Dit is goed voor de bereiding van het vlees. Op die manier verliest de Picanha namelijk minder vocht wanneer je het bereidt.

Lekker op de barbecue

De Picanha kun je heerlijk op de barbecue bereiden. Op die manier kan je de Picanha heerlijk knapperig maken aan de buitenkant en mals aan de binnenkant. Omdat de Picanha vrij dik is, is het verstandig om een kernthermometer te gebruiken bij het bereiden op de barbecue. Dan weet je precies hoe warm de Picanha van binnen is. Je kunt dan zelf op zoek gaan naar je favoriete kerntemperatuur. Sommige mensen houden namelijk van een heerlijk rood stukje vlees, terwijl andere het graag door en door gaar willen hebben.

Lekker Picanha

De Picanha is zo’n lekker stukje vlees dat iedereen wel eens moet uitproberen. Je kunt het bijvoorbeeld aanschaffen bij LeJean. Zij leveren alleen vlees van een hele goede kwaliteit waardoor jij straks heerlijk van jouw stukje Picanha kan genieten.