Creathaler
Image default
Electronica en Computers

Het gebruik van een video deurbel

In tijden als deze is huisbeveiliging een cruciaal element van elk huishouden en elke woning. Zich veilig en onkwetsbaar kunnen voelen, vooral ’s nachts, is iets wat iedereen verdient. Een draadloze videodeurbel is uniek omdat het zowel gemak als bescherming biedt, en omdat er geen draden aan te pas komen, is het installatieproces snel en eenvoudig. Er zijn veel functies die moeten worden aangeboden in een video deurbel, waaronder:

Infrarood nachtzicht: met deze functie kunnen gebruikers ’s nachts duidelijke, exacte beelden zien
Bewegingsdetectie: dit onderdeel signaleert wanneer een persoon een terrein oploopt of een oprit betreedt
Sabotagedetectie: deze functie waarschuwt de eigenaar wanneer er beweging plaatsvindt in de buurt van de deurbel
Een adequaat bereik: een bereik van ten minste 200 voet is nodig voor een optimaal gebruik van de monitor
Wanneer een bezoeker aankomt en op de deurbel wordt gedrukt, moet de binnenmonitor een bel laten klinken en de gast op het scherm weergeven. Dit maakt een veilig en gemakkelijk gesprek mogelijk met degene die aan de andere kant van de deur staat. Een handsfree bediening zou het beste zijn, omdat de eigenaar dan een gesprek kan voeren zonder iets vast te hoeven houden.

De mogelijkheid om de deur te ontgrendelen met een druk op de knop spreekt ook veel huiseigenaren aan. Sommige video-intercoms bieden deze mogelijkheid, zodat een persoon de deur kan ontgrendelen van ver in huis. Natuurlijk is het van cruciaal belang te weten wie er in huis wordt toegelaten, en daarom is de videobewaking zo belangrijk. Met dezelfde functie kan de huiseigenaar de deur ook van binnenuit vergrendelen, wat nog meer veiligheid biedt.

Elk systeem moet flexibele montagemogelijkheden hebben, zodat de buitencamera kan worden aangepast voor een optimale weergave. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de camera in een zodanige hoek wordt geplaatst dat hij het beste zicht biedt. Als de camera niet goed is ingesteld, kan er geen duidelijk beeld worden gegeven, waardoor het beveiligingsniveau sterk daalt.

Een draadloze videodeurbel biedt veiligheid door signalen en berichten naar de huiseigenaar te sturen. Afhankelijk van de instelling waarop het systeem is geprogrammeerd, kan zelfs de geringste beweging van buitenaf een reactie teweegbrengen. Dit helpt huisgenoten, jong en oud, om zich veilig te voelen in hun eigen huis. Uiteindelijk is veiligheid het allerbelangrijkste, en een videodeurbel kan dat bieden.

 

https://www.securitythuis.nl/