Creathaler
Image default
Kinderen

Educatief speelgoed is goed

Mooi technisch speelgoed is speelgoed waar kinderen veel van kunnen leren. Het is educatief en wordt ook wel wetenschappelijk speelgoed genoemd. Kinderen worden door dit type speelgoed uitgedaagd en ontwikkelen een creatief vermogen en ruimtelijk inzicht. Daarnaast kan het speelgoed dat een bouwpakket is, steeds opnieuw worden gebouwd en gespeeld, waardoor het nooit saai is voor een kind om hiermee te spelen. Ook kunnen ze samen met u of met anderen het speelgoed bouwen en ermee spelen. Vaak bevat het speelgoed een afstandsbediening, waardoor het speelgoed bestuurbaar is en ook op die manier ermee gespeeld kan worden.

Leerzaam

Zoals eerder genoemd, is technisch speelgoed leerzaam en kan het ruimtelijk inzicht van kinderen verbeteren. Meestal zijn het nieuwsgierige en leergierige kinderen die hiermee spelen. Ze zijn op jonge leeftijd creatief bezig waardoor hun concentratie wordt getraind, doordat ze lange tijd geconcentreerd bezig zijn met het bouwen van het speelgoed. Dit type speelgoed is een uitdaging voor kinderen om zich op het bouwen te focussen en zorgt ervoor dat ze niet op andere dingen kunnen focussen, behalve het bouwen.

Is het geschikt voor mijn kind?

Het is belangrijk dat je wel speelgoed koopt voor je kind die bij hem/haar past. Niet elk kind vindt het leuk om ermee te spelen en dat is ook zonde. Als een kind niet houdt van uitdaging dan kan het zo zijn dat hij/zij het niet leuk zal vinden om met technisch speelgoed te spelen. Ook is het belangrijk dat het speelgoed past bij de leeftijd. Hoe ouder, hoe lastiger het bouwpakket hoort te zijn. Daarom is het handig om de goed te lezen voor welke leeftijden het speelgoed is. Voor een meisje kan het ook bepaalde bouwpaketten leuker zijn dan voor jongens.