Creathaler
Image default
Marketing

Bullet journals en social media tools: plannen in de 21ste eeuw

Bullet journals en social media tools: plannen in de 21ste eeuw

Het is natuurlijk niets nieuws, maar met social media tools, en andere digitale planners wordt de ouderwetse papieren agenda steeds minder relevant. Ze zijn in iedere vorm en maat te verkrijgen en agenda’s waren niet weg te denken. Of het nu in het klaslokaal, op kantoor of in de handtas was, iedereen had wel een of meerdere agenda’s in zijn of haar bezit. Met de opkomst van digitale deelbare agenda’s gelinkt aan een e-mailadres ís de wereld van plannen en afspraken maken helemaal veranderd. Met een gedeelde agenda kun je de beschikbaarheid van je collega’s of leidinggevende inzien en via de mail kunnen zij een meeting gelijk accepteren of afwijzen. Zelfs een gezamenlijke agenda is een optie zodat bijvoorbeeld families makkelijk kunnen bijhouden wie wanneer afspraken heeft of van huis is voor het plannen van avondeten of familie uitjes.

Nieuwe platformen, betekent nieuw plannen

Met al deze mogelijkheden is het dan ook geen verrassing dat het plannen van social media niet achter blijft. Veel mensen gebruiken het dagelijks en hebben accounts op meerdere platformen. Sommige mensen verdienen er zelfs geld mee of gebruiken het om hun bedrijf te promoten. En dat gebeurd uiteraard ook op meerdere platforms en soms zelfs op meerdere accounts binnen hetzelfde platform. Deze ‘social media tools’ helpen door de bomen het bos te zien. Social media bijhouden wordt overzichtelijker doordat alles op 1 plek staat. Ook krijgen gebruikers inzicht in de effectiviteit van hun ‘social media presence’ wat weer helpt om toekomstige online activiteit te plannen

Is plannen op papier dan helemaal uitgestorven?

Nee hoor! Zeker niet. Naast dat veel middelbare scholen een agenda nog steeds verplicht stellen, zijn er altijd mensen die behoefte hebben aan iets tastbaars. Een populaire vorm van papieren agenda is op dit moment de bullet journal. Dit is eigenlijk een agenda die je zelf maakt op speciaal stippeltjes papier. Deze vorm van plannen is helemaal te personaliseren en is dan ook zeer populair onder de creatievelingen. Een bullet journal is helemaal leeg bij aankoop. Er komt dan ook veel bij kijken en er zijn allerlei accessoires die erbij gekocht kunnen worden zoals decoratief tape, stempels, stickers enzovoorts. Wat vind u nou handiger? Digitaal? Of toch maar ouderwets op papier?