Creathaler
Image default
Zakelijk

Kleijn coatings, de gietvloer specialist

Een gietvloer, je loopt er tegenwoordig bijna dagelijks overheen! Zo’n vijftien jaar geleden begon de gietvloer meer populariteit te krijgen in Nederland. Het is namelijk een handig systeem met enorm veel toepassingen en een elegante uitstraling. Je ziet gietvloeren tegenwoordig in huizen, scholen, fabrieken, winkels, slagers, kantoren en bijvoorbeeld garages. De gietvloer is makkelijk uit te rusten met een antislip laag en voor heel veel toepassingen in te zetten.

Als je een gietvloer aan wilt schaffen dan is het belangrijk om hier goed over na te denken. De gietvloer begint vaak bij een investering van €3000,- voor kleine ruimtes en kan oplopen tot boven de €10.000,- bij een gemiddelde ruimte woonruimte. Goed om dus na te denken over wat voor vloer je precies wilt hebben.

We vroegen aan Kevin Kleijn, eigenaar van Kleijn Coatings uit Breda, waar mensen op moeten letten als ze een gietvloer aan willen schaffen. Kleijn Coatings is een familiebedrijf uit Brabant en gespecialiseerd in het leggen van gietvloeren in de particuliere en zakelijke branche.

“Je ziet een enorme opkomst in gietvloeren de afgelopen jaren. Steeds meer mensen maken kennis met de gietvloer en vallen voor de charme hiervan. Dit snappen wij uiteraard want je kan de gietvloer krijgen in alle soorten en maten en dit type vloer is te combineren met vrijwel elke smaak. Of dit nu een moderne smaak of vintage smaak is.”

gietvloer breda

Kevin gaf ons twee goede tips waar we op moeten letten als we een gietvloer aan willen schaffen:

 

  1. Welke kleur en welk patroon wil je? “Dit is eigenlijk wel de belangrijkste vraag om jezelf te stellen. Veel mensen denken er niet goed over na en je zal echt niet de eerste zijn die een felrode glittervloer laat leggen om er vervolgens achter te komen dat het toch net wat ‘too much’ is haha. Denk er goed over na wat voor vloer je wilt leggen want de gietvloer is bedoeld om toch wel minimaal zo’n 15 jaar te laten liggen, gekeken naar de prijs”.
  2. Bij welke partij laat je een gietvloer leggen? “Omdat er zoveel vraag naar gietvloeren is, ontstaan er veel ‘cowboy bedrijven’ noem ik ze maar even, die aanbieden om goedkoop een gietvloer te leggen. Goedkoop is hier echt duurkoop want wat je vaak ziet is dat deze type gietvloeren niet goed gelegd worden waardoor er makkelijk scheuren in de vloer ontstaan. Wanneer je een vloer laat leggen door een onbekend bedrijf of dit bijvoorbeeld zwart laat doen, heb je geen garantiebewijs en kan je bij de verzekering ook niets vergoed krijgen. Verdiep je van tevoren heel erg goed in de partij waar je de vloer bij wilt afnemen. Hoe lang bestaan ze al? Hebben ze een portfolio die na te trekken is? Gebruiken ze geen afbeeldingen van andere bedrijven? Hoe zijn de reviews van het bedrijf? Zo maar eens een paar vragen waar je goed over na kan denken. En vertrouw ook echt op je gevoel. Heb je geen goed gevoel bij een bedrijf, doe het dan niet! Anders zit je later met de gebakken peren.”

 

Kevin: “we willen je zeker niet bang maken, maar wel realistisch zijn over de eventuele risico’s. Het gaat in negentig van de honderd gevallen helemaal prima, maar de overige tien zijn natuurlijk zonde. Kort samengevat: kies voor een degelijk bedrijf en maak geen overhaaste keuzes.