Waarom zou je kiezen voor elektrisch roken?

      Reacties uitgeschakeld voor Waarom zou je kiezen voor elektrisch roken?

De elektrische sigaret

Mocht je een roker zijn en tot het besef komen dat je ongezond bezig bent, dan kan je overstappen op elektrische sigaretten. Dit zijn een soort kunstsigaretten, waarbij het lijkt alsof je rookt, alleen zit er geen tabak in de elektrische sigaret en het brandt niet. Je kan nog wel kiezen tussen wel of geen nicotine. Kies je voor de nicotine variant, dan krijg je in ieder geval op een minder schadelijke manier nicotine naar binnen.

Waarom zou je?
Waarom zou je aan de zgn. E-Smoker beginnen? Uiteraard is het beter om helemaal te stoppen met roken. Maar helaas is het voor sommige mensen zo een verslaving geworden dat ze niet van de ene op de andere dag abrupt kunnen stoppen met hun sigaret. Voor dat soort mensen biedt de elektrische sigaret een goed alternatief. Het is namelijk een stuk gezonder dan de gewone sigaret. Daarnaast is het ook een stuk goedkoper. Verder val je je omgeving er minder mee lastig. De damp die je uitademt is namelijk geurloos. Dus het is sociaal wenselijker. En bij de elektrische sigaret is er geen sprake van verbranding. Er wordt uitsluitend waterdamp geproduceerd.

Is het duur?
De prijzen van elektrische sigaretten verschillen nogal. Het hangt van het soort sigaret af: je hebt bijvoorbeeld de zogenaamde wegwerpsigaretten. Deze kunnen niet worden bijgevuld en zijn dus voor eenmalig gebruik. Voor zo’n 5 euro kan je aan deze goedkoopste variant komen. Maar er zijn ook oplaadbare elektrische sigaretten. Er zijn oplaadbare starterkits van zo’n 22,50 euro.

 

http://ea-sigaret.nl/