Creathaler
Image default
Health / Alternative

Waarom steeds meer bouwbedrijven kiezen voor de LED schijnwerper

In de bouw wil je een goed verlichte bouwplaats, je wilt immers ook als het donker is goed kunnen werken. Daarom wordt er veel gebruik gemaakt van gewone schijnwerpers, want die geven immers voldoende licht. Maar de laatste tijd zien we steeds meer bouwbedrijven kiezen voor de LED schijnwerper en die bedrijven zijn slim bezig!

 

Een LED schijnwerper is goedkoper

Oké in aanschaf is LED verlichting nog net even wat duurder dan gewone verlichting. Maar deze extra kosten heb je in no-time terugverdiend. In de eerste plaats is een LED schijnwerper tot 10 keer zo energiezuinig als een normale bouwlamp. Dat betekent dus dat wanneer je normaal een lamp van 1000 Watt gebruikt, je nu dezelfde lichtopbrengst hebt met een LED schijnwerper van 100 Watt. De energiemeter weet niet wat hem overkomt als alle lampen worden vervangen door LED lampen!

 

LED verlichting gaat langer mee

Door de aanschaf van LED lampen bespaar je dus direct op je energierekening. Als je echter het aantal branduren van een LED schijnwerper met een normale bouwlamp vergelijkt, vraag je je af waarom je deze niet eerder hebt gekocht. Een normale bouwlamp heeft zo’n 5000 branduren. Een LED schijnwerper gaat wel tot 25.000 branduren mee. Dat is 5 keer zo veel! Dat betekent dus dat je vee minder vaak nieuwe lampen heft aan te schaffen. Tel uit je winst.

 

Winst is er niet alleen voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu. In LED verlichting worden geen schadelijke stoffen gebruikt, ze zijn energiezuinig en ze gaan langer mee, dus er hoeven minder grondstoffen gebruikt te worden om nieuwe lampen te maken. Als bouwbedrijf is de keuze voor een LED schijnwerper dus niet meer zo moeilijk.

 

https://leds-depot.nl/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html

Gerelateerde artikelen

Natuurlijke verlaging van het cholesterol

Klachtenregeling in de zorg

Klussen in een studentenkamer