Creathaler
Image default
Health / Alternative

Tien meest voorkomende ongelukken in huis

Je hoort vaak genoeg dat iemand in het ziekenhuis ligt omdat hij uitgegleden was of was gevallen over de speelgoed van zijn kinderen, in huis. Ongelukken in huis komen misschien wel het meest vaak voor, omdat je niet verwacht dat je een ongeluk krijgt in je eigen huis. Iedereen waarschuwt je altijd voor buiten, voor het verkeer, het weer, de mensen en ook nog je werk, maar niet vaak genoeg hebben mensen het over huisongelukken. Dit is een lijst van de vijf meest voorkomende ongelukken in huis, zodat je zeker weet dat je voorzichtig bent en niet per ongeluk uitglijdt, bijvoorbeeld.

  1. Uitglijden op tegels en op natte grond. Dit is dan gelijk nummer één; uitglijden. Onze voeten zijn helaas niet gemaakt om heel veel grip op natte gronden te hebben, dus je moet goed uitkijken als er een natte tegel is waar je over heen moet lopen.
  2. Koolstofmono oxide vergiftiging. Het komt vaker voor dan je denkt, koolstofmono oxide vergiftiging. Dit komt omdat de meeste mensen het pas te laat doorhebben, omdat ze de klachten afschrijven als een griepje of een verkoudheid. Voel je je vaak duizelig en benauwd in huis? Misschien is het handig om zo’n speciaal melder te kopen om naast je rookmelder te zetten.
  3. Vallen van de trap. Struikelen in huis is meestal nog niet zo erg. Je kan je val makkelijk opvangen. Echter, als je van de trap afvalt, val je toch van een vrij grote hoogte is het bijna onmogelijk. Ook kan je je vaak niet vastpakken aan de trapleuning of de balustrade.
  4. Brand. Het gebeurt iedereen wel eens dat hij of zij de oven vergeet uit te doen of vergeet de plaat uit te doen. Soms kan dit er voor zorgen dat brand ontstaat. Zorg er altijd voor dat je het fornuis en de oven altijd controleert voordat je weg gaat uit de keuken.
  5. Brandwonden. Brandwonden komen vaak voor. Of je je nou verbrandt aan de fornuis, of aan de kraan, zorg er voor dat je altijd lauw water bij de hand hebt om dit gelijk te verkoelen. Koud en warm water maakt het alleen maar erger, dus zorg er voor dat je dat voorkomt.
http://www.lamiwood.nl

Gerelateerde artikelen

Chatten met mediums en paragnosten

Catering in Gelderland op maat bezorgd

Kom fris en verzorgd voor de dag met crèmes tegen wallen